11/9/2012

HDIR-2: Od bazičnih istraživanja do klinike

Datum održavanja: 11/9/2012

2. konferencija s međunarodnim sudjelovanjem, 08 i 09. studenog 2012. u Hotelu International u Zagrebu

Vidi više

Hrvatsko društvo za istraživanje raka (HDIR) je 08 i 09. studenog 2012. u Hotelu International u Zagrebu održalo svoju 2. konferenciju s međunarodnim sudjelovanjem: HDIR-2: „From Bench to Clinic“ . Konferencija je uspjela okupiti izuzetne izuzetne svjetske i hrvatske stručnjake iz područja istraživanja raka. Konferenciji je prisustvovalo 120 sudionika iz Hrvatske, Španjolske, Francuske, Njemačke, Italije, Izraela, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije i prikazana je 41 poster prezentacija.

Najveći broj sudionika bio je s istraživačkih instituta (51%) zatim s fakulteta (29%) te iz medicinskih djelatnosti (16%). Smatramo da je konferencija ostvarila svoja očekivanja - prikaz najnovijih postignuća u bazičnim i kliničkim istraživanjima, te otvaranje mogućnosti za uspostavljanje novih kontakata između znanstvenika iz različitih regija.

Zahvaljujemo svim sudionicima a znanstvenom novaku Laboratorija za nasljedni rak, Zavoda za molekularnu medicinu Instituta „Ruđer Bošković“ dipl.ing. Petru Ozretiću čestitamo na osvojenoj nagradi za najbolji poster pod naslovom „The role of 5` untranslated region in the regulation of PTCH1b gene expression“.