O društvu

Udruga znanstvenika i stručnih djelatnika

Nacionalno društvo sa preko 10.000 članova iz preko 90 zemalja iz cijelog svijeta

Dio Europskog društva za istraživanje raka

Članstvo u HDIR-u omogućuje vam besplatno i punopravno članstvo u European Association for Cancer Research (EACR). EACR nudi širok spektar usluga za podršku svojoj zajednici članova, uključujući smanjene kotizacije za kongrese i konferencije (osobne ili virtualne), besplatnu registraciju za webinare 'Meet the Expert’ i ‘How to…, olakšava komunikaciju i suradnju unutar zajednice istraživača raka, daje mogućnost prijavljivanja za stipendije te učlanjenje u EACR-ov Book Club. Posjetite https://www.eacr.org/membership kako biste saznali više. Kontaktirat ćemo EACR kako bismo bili sigurni da ćete primiti informacije o svojem članstvu u EACR-u. Danas EACR ima više od 10,000 članova iz preko 100 zemalja Svijeta. U EACR-u je registrirano preko 200 članova iz Hrvatske.

Glavni ciljevi društva

poticanje znanstvenog i stručnog rada na području medicine, biologije, biokemije i srodnih znanstvenih područja vezanih uz istraživanje raka

povezivanje kliničkih i bazičnih aspekata istraživanja raka

unapređivanje i poboljšavanje komunikacije među različitim grupama poticanjem multidisciplinarnih programa

poticanje inicijativa za istraživačke programe od posebnog značaja za područje raka

Ove odrednice su u skladu s misijom EACR-a koja ima cilj unaprijediti bazična istraživanja s jasnijim usmjerenjima prema prevenciji te liječenju i njezi oboljelih i čiji su članovi aktivni znanstvenici, studenti, emeriti, ugledne osobe u područjima vezanima na bilo koji način s rakom, različitim aspektima istraživanja raka, primjene istraživanja i menadžmentu.

Suradnja

HDIR nam daje veću mogućnost suradnje sa srodnim nacionalnim udrugama za istraživanje raka u drugim zemljama u Europi i svijetu (BACR, ASEICA, MOT, AACR i slično). Osim toga, želja nam je pojačati povezanost među članovima EACR u Hrvatskoj, ali prvenstveno povezati istraživače i steći prepoznatljivost djelatnosti istraživanja raka te veću dostupnost Društva za mlađe istraživače.

Kako se učlaniti

Za članstvo je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati dokaz uplate za godišnju članarinu
Želim postati član